Kledingadvies
Enkele aandachtspunten, zodat u bewuster keuzes kunt maken.

Allereerst is het belangrijk dat je je fijn voelt in de kleding die je aan hebt. Daarnaast kun je een keuze maken voor kleding in je eigen stijl, of juist het tegenovergestelde ; iets wat je nooit zou dragen.Maar net wat je uit wil stralen Gewaagd? Gedurfd? Laat je in ieder geval adviseren. Tips en kennis van een styliste zijn juist dan extreem belangrijk. Wilt u zich onderscheiden met kleding, bijvoorbeeld dat in één groep iedereen verschillende “eigen” kleuren aantrekt, dan kan dat juist het individuele versterken.
Om te beginnen moet je eerst kiezen: gaat u voor een foto in kleur of zwart-wit?

Kies je  voor een zwart-wit foto dan zijn de volgende aandachtspunten van belang:
Effen, zwarte kleding is op de foto donker en trekt de aandacht meer naar de huidtinten.
Als u gebruik maakt van donkere en lichte kledingstukken krijgt u in de foto meer verschillende zwartwit en grijstinten.
Jeans geeft in zwart-wit altijd een mooi effect. Lichte en donkere jeans hebben zo hun eigen werking.
Patronen, cijfers en letters vragen om aandacht.
Kies  je voor een foto in kleur dan zijn de volgende aandachtspunten van belang:
Waar komt de foto straks te hangen? Kijk wat op die plaats in je  huis de mooiste kleuren zijn om te combineren.
Probeer heel bewust te kijken of de kleuren in je kleding puur de modekleuren van dat moment zijn. Vind je die over een jaar ook nog mooi?
Jeans is een allemansvriend en altijd goed, je kunt er eindeloos mee combineren.
Realiseer je  dat als één persoon in een groep een felle kleur aanheeft hij of zij dan ook automatisch meer opvalt.
Algemene aandachtspunten en tips:

Eigenheid qua kleding is heel belangrijk,
Van belang zijn ook het soort schoenen dat je aantrekt. Een pump geeft een totaal ander effect dan een stoere versleten gymp.
Denk ook aan accessoires zoals riemen, horloges, sieraden en brillen. Qua kleur kan een sjaal in een bepaalde tint alles weer tot een mooier geheel maken.
Bedenk ook vooraf hoe je je haar en/of make-up wilt hebben. Voor de shoot kun je nog even je haar en/of make-up bijwerken . Indien je gebruik wil maken van onze visagiste kun je een afspraak maken. Wij plannen dan voorafgaand aan de fotosessie daar extra tijd voor in.
Leg thuis je kledingkeuze in een compleet setje op uw bed, tafel, vloer en bekijk het even rustig vanaf een afstand. Zo zie je snel genoeg wat je nog wil veranderen.
Let op met kleding bij baby’s en kleuters die te fors zijn op de schoudertjes omdat dat zo fors maakt. Denk ook aan goed sluitende broekjes als je niet wil dat de luier te zien is.
Seizoen-verschillen in kleding. Let op dat als u met meerdere mensen op de foto gaat u bij elkaar past en op elkaar aansluit. Denk hierbij ook aan contrasten tussen formeel en informeel.
Neem voor de zekerheid altijd een extra kledingsetje mee.
Denk aan de verzorging van je nagels. Indien je nagellak gebruikt, zorg dan dat deze er keurig uitziet. Niets is erger dan “halve nagellak”!
Zorg ook even dat de nagels netjes zijn geknipt en schoon zijn. Tevens oude restjes nagellak verwijderen.
Bij kinderen graag plakplaatjes, neptatoes van de huid verwijderen als u ze niet op de foto wilt, er wordt ook niet gesnoept tijdens de fotoshoot. 
Indien u een portret van heel dichtbij zou willen is het van belang dat uw wenkbrauwen netjes geëpileerd zijn als u dat normaal ook doet. Denk ook aan het scheren van benen | oksels | etc. neusharen even bijwerken indien gewenst….
Bij het gebruik van overhemden | t-shirts etc kan het zijn dat de opvouwnaden duidelijk zichtbaar zijn. Het is handig om deze kledingstukken thuis nog even te strijken en ze op een hangertje mee te nemen.
Indien u nog twijfels heeft kun u altijd met ons contact opnemen.